Actualidad

Discurs presentació campanya “Un cafè amb el capità Zheimer”

14/09/2018     Categoria: ActualidadHola a totes i tots, molt bon dia. 

Gràcies per la bona acollida d’este acte amb què l’empresa Delikia se suma, una vegada més i ja van 3 anys, a la campanya “Un posit por el Alzhéimer” que l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de València posa en marxa cada any per estes dates. 

Gràcies a la Universitat de València per deixar-nos presentar-vos-el en este meravellós Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, un edifici de referència que manté la memòria de la nostra història, coneixement i aprenentatge i hui ens acull en este claustre per parlar precisament de passat, present i futur. 

Delikia, com sabeu, és una empresa d’alimentació per mitja de màquines automàtiques. De productes de tot tipus, i sobretot, de cafè. Un cafè de finca, d’especialitat. Un cafè que arriba des de Nicaragua amb la petjada en cadascun dels seus grans de l’esforç de moltíssimes persones que a la finca de las Morenitas a més de mil metres d’altura conren i treballen este cafè que saboregem ací, gràcies també a la tasca diària de les persones que ací mimen cada màquina, la mantenen, la calibren amb precisió per traure el millor sabor i l’aroma d’un cafè acabat de moldre. 

Un cafè. Què difícil sembla quedar per a fer-se un cafè. Tenim els mòbils, el whatsapp, els Messenger, el Facebook... bueno, les xarxes socials en general, i sembla que estem més connectats que mai, però com canvia poder dir les coses a una altra persona amb un cafè a la mà. Amb la pausa que t’ofereix. Amb la distància que sols un cafè et permet. 

I este fet, de fer-se tranquil·lament, hui i ara un cafè, té molt a vore amb la campanya d’este any. “Un cafè amb el capità Zheimer” reivindica el present, el hui, l’ara, viure cada moment, sense pensar en el passat ni avançar-nos al futur. Atrevir-se a fer les bogeries més grans per ser feliç com ho és Capitán Zheimer i ho són les seues aventures per mitjà de la mirada dels més menuts. 

Els dibuixos de Loopy Teller Studio, dels llibres de Nacho Golfe han servit en esta ocasió per il·lustrar una col·lecció de 2 milions de gots de cartró que es troben a les màquines de café dels hospitals, universitats, oficines, empreses, centres de treball... Molts es toparan amb este personatge que tant d’èxit ha tingut no sols entre els més menuts, sinó també entre els majors perquè ja sabeu que els llibres de Capitan Zheimer són molt divulgatius i ens donen pistes “per afrontar la malaltia amb humor i amb amor”, que diu Nacho Golfe. Esperem també que esta campanya a molts els faça reflexionar sobre la malaltia de l’Alzheimer i com l’afronten cada dia les persones que la patixen i les que conviuen amb ella. 

Els gots arriben amb l’acurada mà de la meua companya Anna Puchades. Jo sóc la que parla hui com a responsable de comunicació però qui realment mima esta campanya, l’estima, la sent com a pròpia, com si l’Associació de Familiars d’Alzheimer de València estiguera al despatx del costat, és ella. Confecciona les llibretes, els marca pàgines, les tasses... i jo veig un paral·lelisme molt clar perquè Anna treballa este campanya amb estima infinita, amb la mateixa amb què la gent de l’entitat cuida, cuideu, als seus associats, als familiars... a totes les persones que viuen cada dia cara a cara amb la malaltia. 

I al final... des d’una empresa com Delikia ja no es tracta de responsabilitat social corporativa, de beneficis socials de les empreses, o de col·laboracions estretes... no, es tracta de què les bones persones, troben pel camí a bones persones que sumen a més bones persones que completen una tasca que tampoc podria ser sense el recolzament de l’administració perquè seua és la responsabilitat. 

Encara que, per ajudar un poc més a aconseguir els reptes marcats, doncs arriben dies com els de hui, en què les coses no poden estar més treballades perquè tots se n’aneu d’ací amb un detall de la campanya, perquè no se n’aneu sense provar el cafè dels nostres baristes Manolo Ferrer i Marcos González, millor barista de 2018 al campionat d’Espanya, i sobretot, sobretot, perquè se’l feu prop d’algú amb qui pugau gaudir d’una bona conversa, un somriure o la millor companyia... ací i ara. 

Enhorabona per la vostra feina José Falcó y Ana Morón i tota la gent que forma part de l’Associació perquè és exageradament fàcil treballar amb vosaltres perquè sou el “colmo” de la il·lusió per millorar dia a dia. 

I moltíssimes gràcies a totes i a tots